Tülay EKLER

tulay-ekler

1969 yılında İstanbul’da doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1987–1991 yılları arasında Çağdaş Müzik Merkezi’nde Sayın Timur Selçuk’tan solfej ve armoni, Sayın Gökçen Taşkıran’dan klasik gitar dersleri aldı. 1994 yılında Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Heykel Bölümü’nden bölüm birincisi olarak mezun oldu ve Sabancı Vakfı Ödülü’nü aldı.1995–1998 yılları arasında Sanat Tanımı Topluluğu’nun kavramsal sanat çalışmalarında bulundu. 1997–1999 yılları arasında Özel Irmak İlköğretim Okulu bünyesinde 5–7 ve 7–11 yaş grupları ile Plastik Yaratıcı Çalışmaları yönetti. 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Güzel Sanatlar Ana Sanat Dalı, Görsel ve Çevresel Sanatlar Programı’nda yüksek lisansını “Form ve Mekân (İlişkiler, Değişimler)” adlı tezi ile tamamladı. Sanatçı çalışmalarını Moda’daki atölyesinde sürdürmektedir. SNT 101 Heykel Sanatına Bakışderslerini vermektedir.

E-posta: ekler89@hotmail.com